Hvordan Big Data revolutionerer logistiken

Den globale udvikling og digitalisering i logistikbranchen viser, at den fremtidige motor til godshåndtering vil blive drevet af data.

Data som det fremtidige brændstof - det er ikke bare en metafor men frem for alt en megatrend, der er afgørende for, hvilke virksomheder der fortsat er konkurrencedygtige i fremtiden. Dette gælder ikke kun for logistikbranchen, men også for andre industrier. Den mest effektive brug af data er så vigtig s.k. Big Data.

Men hvordan bruges dataene i logistiken?

Et simpelt svar er langs forsyningskæden. Det forbinder ikke kun varer, leverandører og kunder, men samler også meget værdifulde data. Data fungerer som råmateriale for logistikvirksomhederne til at optimere processer og gøre dem mere effektive. Med hård konkurrence og lave margener er anvendelse og styring af relevant information afgørende for succes eller fiasko.

Analyse og kvalitativ optimering

Hvilke data er relevante? Hvilke oplysninger der indsamles gør en forskel? At finde et svar er ikke let, da hvert firma lægger vægt på forskellige aspekter. Der er imidlertid en generel retningslinje. For eksempel skal al information, der opstår i forsyningskæden, defineres meningsfuldt og indsamles uden huller. Samtidig skal spørgsmålet besvares: Hvad vil vi forbedre og ændre? Først når et firma har udviklet et koncept til dette, kan det analysere og fortolke data kvalitativt med det rette fokus. Data fra køretøjer, mobiltelefoner, såsom sensorer i lageret, kan give en indikation af, hvor i forsyningskæden der er optimeringspotentiale langs forsyningskæden. Data kan identificere ubrugte ressourceressourcer, optimere ordreprocesser, leverancer og lagerstyring og derved reducere driftsomkostningerne drastisk og øge omsætningen.

Big Data = lille menneske?

Hvad betyder Big Data for medarbejdere i virksomheder i logistikbranchen? Behandling af information, information fra internettet, netværk og automatisering af processer, autonome køretøjer og leverancer af robotter - hvor kommer medarbejderen ind på billedet? Den dårlige nyhed er, at industrien bliver nødt til at ændre sig. Det positive er, at der stadig er behov for arbejde. Arbejdsprofilerne og kravene til nødvendige færdigheder ændres dog betydeligt. Mellem alle innovative teknologier, analyse, behandling og risikostyring er der behov for moderne logistikkrav og muligheder for automatisering, professionelle fagfolk, koncepter og vision. Ingen maskine kan erstatte den - fordi det er brændstofblandingen af ​​Big Data.

Big Data