01.02.2023

Et intralogistisk mesterværk på 30.000 kvadratmeter

Fremtidssikret gennem innovation

Hamborg, 26. januar 2023 - Rhenus Warehousing Solutions overtager logistikken hos SPAX, en producent af forbindelseselementer, og samler herved processerne i et nyt logistikcenter i Bönen, Nordrhein-Westfalen. Til automatiseringen af det innovative logistikcenter stoler Rhenus på ekspertisen fra intralogistikspecialister hos STILL. Som ”one-stop-shop” løsningsleverandør til innovative logistikløsninger og med mange års erfaring inden for automatisering, er STILL den ideelle partner til dette projekt, som til dato er unikt i Tyskland.

Rhenus Warehousing Solutions stoler på automationsløsninger fra STILL i sit nye logistikcenter i Bönen, Nordrhein-Westfalen. Logistikaktiviteterne hos SPAX, en producent af forbindelseselementer, bliver her samlet i et nyt logistikcenter på næsten 30.000 kvadratmeter.

Logistikcentret for SPAX, det globalt anerkendte skruebrand, bliver et af de største og mest moderne goods-to-person ordreplukkefaciliteter med både automated guide vehicles (AGV) og autonome mobile robotter (AMR) i Tyskland. STILL og Rhenus Warehousing Solutions implementerer et omfattende intralogistikkoncept, der omfatter førerløse transportsystemer, autonome mobile robotter og et fuldautomatisk AGV smalgangstruck, samt reolsystem med over 42.000 lagerpladser på et areal på næsten 30.000 kvadratmeter.

Fuldt automatiserede processer for maksimal effektivitet og sikkerhed

I alt mere end 150 automatiserede STILL AGV trucks - inklusive AGV smalgangstrucks (MX-X), AGV plukketruck (EXV) og autonome mobile robotter (ACH10) - vil blive brugt i flerskiftsdrift for at sikre, at alle varer pålideligt transporteres til og fra forskellige arbejdsområder, opbevares og stilles til rådighed for efterfølgende processer efter behov. I tråd med kravet om innovation fra Rhenus og slutkunden SPAX, implementerer STILL et overordnet logistikkoncept, der fungerer helt uden manuelle transportprocesser mellem varemodtagelse og vareforsendelsen. Varerne, der ankommer fra varemodtagelsen, transporteres til lageret af stabler og opbevares i smalgangslageret af fuldautomatiserede højløftende smalgangstrucks. Derfra transporteres varerne automatisk fra smalgangslageret til SPAX pakkeafdelingen, hvor varerne opdeles til pakker. De færdigvarer, der er pakket af SPAX, transporteres automatisk derfra til smalgangslageret til mellemlagring og distribueres derefter til AMR-lageret. Det er her, de autonome mobile robotter ACH kommer i spil, ud over de automatiserede smalgangstruck og AGV-stablerne. AMR’erne sikrer den automatiserede levering af de færdige varer til plukkestationerne. Derfra transportere de, de fuldt plukkede ordrer til vareforsendelsesområdet, hvor varerne klargøres til afsendelse.

"Den fuldautomatiske løsning med intelligente køretøjer og et specialtilpasset reolsystem sikrer maksimal procespålidelighed og optimeret kapacitet," forklarer Patrick Litz, Head of Intralogistics Systems hos STILL. "Derudover øger vi sikkerheden på lageret markant og tilbyder vores kunder en fremtidssikret måde at reagere på den stigende mangel på faglærte i logistikbranchen."

Kompetence & partnerskab: Succes faktorer ved komplekse innovationsprojekter

Nøglen til en vellykket gennemførelse af et projekt af denne størrelse er ikke kun omfattende specialistviden og teknologisk ekspertise, men også et konstruktivt partnerskab mellem alle involverede i projektet. Eksempelvis blev STILL-eksperterne allerede involveret i de tidlige faser af projektet og bidrog med deres knowhow og mange års erfaring til planlægning og design. "Vi taler om et anlæg, der er uden fortilfælde i Tyskland. Med disse dimensioner og denne grad af kompleksitet er tæt samarbejde i partnerskab en vigtig succesfaktor" forklarer Patrick Litz. Og han tilføjer: "Alle disse komponenter markerer i høj grad vores samarbejde med Rhenus Warehousing Solutions, og vi er meget glade for at kunne være med til at forme dette trendsættende projekt for intralogistik." Kunden, Rhenus Warehousing Solutions, er også mere end tilfreds med valget af sin intralogistikpartner. "STILL-teamets høje niveau af konsulentekspertise og partnerskabsbaserede tilgang vandt os lige fra starten," forklarer Andreas Mayer, medlem af ledelsesteamet hos Rhenus Warehousing Solutions Tyskland. "Konceptet tager højde for alle vores krav til det nye lager og er også fleksibelt skalerbart - en vigtig faktor med hensyn til fremtidig levedygtighed."