09.09.2021

Frugt og grønt pakkes sikkert og ergonomisk

Med 23 nye STILL COP-H 10 plukketrucks er arbejdet hos HP Frugtimport A/S i Vejle blevet både sikkert og mere effektivt. Arbejdet kræver sin mand, så derfor var det vigtigt for HP Frugtimport
A/S, at de nye plukketrucks kunne forbedre truckførernes arbejdsmiljø.

På kølelageret suser den ene orange STILL plukketruck efter den anden i samme retning mellem rækker af frugt og grønt, hvilket der er en god grund til. Netop til dette lager har HP Frugtimport A/S købt 23 nye plukketrucks af typen STILL COP-H 10, som har været med til at lette de ansattes arbejdsdag.

Der er fart over feltet på lagret, hvor der pakkes og distribueres frisk frugt og grønt til en stor butikskæde med mere end 250 butikker i Danmark. Der arbejdes alle ugens 7 dage for at butikkerne ligeledes hver dag kan få leveret friske forsyninger af alle de varer, både konventionelle og økologiske, som forbrugerne forventer at kunne finde i frugt- og grøntafdelingen.

Fra tidlig morgen og indtil middag ankommer lastbiler med de hjemkøbte varer fra producenter i hele verden til kølelageret. Lastbilerne bliver tømt, og varerne bliver kontrolleret, registreret og placeret i plukkehallen klar til næste skridt. Over middag møder 23 ansatte ind, parat til at plukke mindst 250 ordrer, således at butikkerne står klar til at åbne med friske varer næste morgen.


For plukkerne er det et hårdt arbejde at være med til vores årlige distribution af omkring 330.000 paller med frugt og grønt. Uden vores ansatte kommer varerne ikke ud til kunderne, så derfor er det vigtigt for os, at ergonomien er i top, og at de har et godt arbejdsredskab, som er nemt at betjene, fortæller driftschef Ib Poulsen hos HP Frugtimport A/S og fortsætter: Vi er blevet rigtig glade for plukketruckene, hvor gaflerne kan løftes op i 800 mm højde.

Det giver en rigtig god arbejdshøjde for plukkeren. I starten var der ikke så mange, der benyttede sig af denne fordel, men det gør alle nu. Det er yderligere en fordel, at plukkeren nu kan gå ud og ind af trucken til begge sider, hvilket i den grad har gjort ham endnu mere effektiv. Indstigningen foregår næsten i gulvhøjde, og af sikkerhedsmæssige årsager er det meget praktisk, da det således ikke er muligt at få fødderne i klemme mellem gulv og truck.


Under selve kørslen er truckføreren godt beskyttet og har et godt udsyn fremad, da han transporterer varerne efter sig. Betjeningshåndtaget kan styres med én hånd, både af venstre- og højrehåndede. Der er praktiske opbevaringsmuligheder, og dermed er der god plads til både tapeudstyr og filmruller. Forrest er der et bord med klipholder, som sikkert holder styr på ordresedlerne. Når gaflerne bliver løftet, reduceres hastigheden helt automatisk, og det er således muligt at køre med en løftet palle.

– STILL COP-H 10 egner sig ikke til læsning af lastbiler, og det er vores plukkere rigtig glade for. Før kunne de nemlig stå i den situation, at nogen havde ”lånt” deres plukketruck til at læsse lastbilerne med, uden at batteriet igen var blevet ladet op. Det er tydeligt at se, at plukkerne har vænnet sig til trucken, for når der er plads, køres der til. De ved, at trucken ligger stabilt, også ved kurvekørsel. På den nye plukketruck er der en knap, som udløser en medgænger funktion, hvor trucken selv kører fremad. Den gør at plukkeren er fri for at stige ind i maskinen. Denne funktion har plukkerne dog ikke taget så meget i brug endnu, men mon ikke det kommer, slutter Ib Poulsen.