09.09.2021

Fra blandet landhandel til tyske kvalitetstrucks

Sjøbeck Øl og Vand har eksisteret i 10 år. Virksomheden distribuerer alle slags øl og vand til store og små kunder på Sjælland. Indehaveren Johnny Sjøbeck har valgt at ensrette sin truckflåde. Han har kun ét mærke.

Tre Still pallevogne på rad. De har kørt konstant i to år og kører fortsat upåklageligt.

Af Jesper B. Nielsen, chefredaktør, Transportmagasinet

Engang var truckparken som firmaets sortiment. En blandet landhandel. Øl og vand af alle fabrikater blev kørt rundt på lageret af trucks og pallevogne af alle fabrikater.

Sådan er det ikke længere med hensyn til truckene. Johnny Sjøbeck har besluttet, at det foretrukne mærke er Still. For som han siger: "Det kan godt være, at de koster 25 øre mere, men der er ingen reparationer på dem".

For to år siden investerede han i fem Still pallevogne. De er blevet serviceret og har kun fået skiftet støttehjulene.

 • De har kørt upåklageligt - og guderne vil vide, at vi ikke har behandlet dem specielt pænt. De har fået lov til at arbejde - hele tiden. Vi er tilfredse med dem, siger han.
 • For Morten Lyng, der er key account manager hos Still, har Johnny Sjøbeck været en typisk kunde med trucks og pallevogne af forskellige fabrikater.
 • Han havde alt muligt forskelligt, forklarer Morten Lyng.
 • For to år siden fik han fem elektriske pallevogne fra os. De skilte sig ud blandt de andre. De var mere pålidelige og gik ikke i stykker. Det eneste, der er sket i de to år, er, at støttehjulene er blevet skiftet ud. Ellers har der ikke været noget. I dag vil hans medarbejdere kun have Still. Bedre reklame kan vi ikke få, siger han.

Siden har firmaet også investeret i en elektrisk gaffeltruck fra Still. Den har man været tilfreds med. Inden længe skal der investeres i endnu en.

Virksomhedsejer i 10 år

Johnny Sjøbeck driver på tiende år virksomheden Sjøbeck Øl og Vand i Brøndby. Han leverer øl og vand på store dele af Sjælland på den gode, gammeldags måde.

 • Vi satser 100 procent på service, fortæller han.
 • Vi leverer ikke til supermarkeder; men til alle andre - lige fra værtshuse og købmænd til kantiner, firmaer og restauranter. Vi leverer ikke bare varerne ved kantstenen, men bærer dem på plads. Vi tager lige en kasse med, selv om den ikke er bestilt og kommer forbi med ekstravarer.
 • Vi hjælper kunderne med deres ønsker. Vi er aldrig længere væk end telefonen. Kunderne kan ringe med bestillinger til kl. 7 om morgenen! De behøver ikke bestille 10 kasser af en vare, som de gerne lige vil prøve.
 • Vi er fleksible - og det får vi vores kunder på.

Øl og vand hele livet

Johnny Sjøbeck har handlet med øl og vand hele sit voksne liv. Han startede på Tuborg depotet i Valby i 1978. Her var han i 16 år. Så blev han selvstændig og overtog Albani-Glostrup depotet. Det havde han fra 1994 til 2000. Da startede han den nuværende virksomhed helt fra bunden af.

Det skete samtidig med, at bryggerierne begyndte at nedlægge deres depoter rundt omkring. Det gamle nærhedsprincip bygger Johnny Sjøbecks virksomhed videre på i dag med succes. Han har 17 ansatte chauffører, lager- og kontorfolk.

 • Jeg kalder mig selv for ølhandler. Det er det, jeg er, siger han.
 • Jeg køber øl og vand på mine kunders vegne. Jeg opbevarer deres varer her og kører ud med dem efter aftale.

Bredt sortiment

Sjøbeck Øl og Vand har en lang række forskellige varer. Carlsberg er naturligvis hovedproduktet, men firmaet kan også levere øl og vand fra lang række bryggerier herhjemme og fra udlandet.

 • Vil man have en økologisk sodavand, kan vi skaffe det. Vil man have specielle udenlandske øl, klarer vi også det. - Og vi kræver ikke, at kunderne binder sig til at købe 10 kasser ad gangen!
 • Vores berettigelse er, at vi gør det lettere for kunderne. Vi samler det hele for dem. De behøver kun at handle med os. Hvis der er et mærke, som de gerne vil prøve, er vi friske på at tage det med i sortimentet. Ved hjælp af denne gode, gammeldags service er det lykkedes Johnny Sjøbeck at skabe en niche på markedet.
 • I starten var vi en torn i øjet på Carlsberg; men i dag er vi accepteret. Vi er en medspiller på markedet. Der er stadig brug for vores koncept. Det bygger på nærhedsprincippet, som man kender fra de gamle dage på depoterne.
 • Selve salget foregår ikke som i gamle dage, hvor man havde ølkasser med og forsøgte at sælge dem, når man kom frem.
 • I dag sælger vi fra kontoret. Det hænder, at vi har et godt tilbud med, som kunderne måske lige kan afprøve. Ellers kører vi ud med varer, der er pakket på forhånd.

Ud af syvende

Som så mange andre selvstændige erhvervsdrivende gik Johnny Sjøbeck ud af syvende klasse.

 • De kunne ikke lære mig mere, griner han og kigger ned i jorden.
 • Selvfølgelig er det vigtigt med uddannelse; men vi kan ikke være akademikere alle sammen. Der skal også være nogen til at tage sig af alt det praktiske.
 • Her har jeg fundet min plads - og heldigvis har vi i dag så mange hjælpemidler, at man også kan blive gammel i denne her branche, siger han og peger på sine Still.

Kasserne på nakken

 • Jeg er fra en tid, hvor vi tog kasserne på nakken. Det var hårdt. Det kan vi ikke forlange af de unge i dag.

Om fremtiden siger han:

 • Jeg har gode forventninger. Det handler om at servicere kunderne, så de altid er tilfredse. Hvis vi kan det, tror jeg, at vi bliver ved med at ekspandere. Det har vi gjort, siden virksomheden startede.

Materiel

Sjøbeck Øl og Vand råder over følgende interne transportmateriel: