Blue-Q = IQ

Indbygget energi intelligens.

STILL lancerer et nyt miljøtiltag – et indbygget IQ program – som kaldes „Blue Q“.


Hvordan fungerer Blue Q?

Ved aktivering „af den blå kontakt“ i gaffeltruckens cockpit skiftes truckens performance og sparer energi, bl.a. på de funktioner, som ikke længere er nødvendige for den aktuelle arbejdsindsats.

Fordelene ved Blue Q?

Blue Q

Trykkes der på „Blue Q kontakten“, skiftes truckens performance, en del standardindstillingerne ændres, med 10-20 % energibesparelse til følge. Således ændres motorens karakteristik, at den trækker den fornødne energi, der kræves til opgaven. F.eks. når truckføreren forlader trucken, slukkes alle spotlys automatisk. Ligeledes begge vinduesviskere - og endvidere afbrydes den elektriske varme.

 

For en el-gaffeltruck med 1,6 t løftekapacitet (i 3-holds skift) betyder dette en besparelse på ca. kr. 18.000,- over en 5 års periode. Heri er ikke medregnet mindre slitage af trucken, længere levetid på batteriet og forbedret driftstid pr. ladning. Således bliver CO2-emissionerne også færre, da der bruges mindre energi.

STILL nyhedsbrev

Hold dig ajour: Tilmeld dig STILLs nyhedsbrev - og du vil regelmæssigt modtage aktuelle nyheder og informationer om vores virksomhed.

Vis ikke denne meddelelse igen.